Bør du ha boligalarm med kameraovervåking?

Mange lurer på hva de egentlig trenger å ha når de velger boligalarm. Det finnes så mange produkter og tjenester som kan kjøpes for å sikre boligen, at det fort blir vanskelig å velge. Bør du for eksempel ha kameraovervåking når du har boligalarm?

Når du er i gang med å finne ut hva slags boligalarm du vil ha, så er sjansen stor for at du faktisk har en del verdier, en form for bolig og en familie som du ønsker å beskytte. En annen fordel er jo selvfølgelig at du sparer penger på forsikring av bolig og innbo. Men det viktigste elementet er at det er verdier man ønsker å sikre. Spørsmålet er om boligen faktisk er sikrere med nettopp kameraovervåkning og er familien klar over hva det innebærer?

Full oversikt

Med kameraovervåking i boligalarmen så har du full oversikt over hva som skjer i boligen til enhver tid. Du kan følge boligen din via nettbrett, mobiltelefon eller pc og om det skulle skje noe og alarmen går, kan du sjekke boligen med en gang og tilkalle eventuelle nødetater eller andre som kan sjekke boligen. Har du boligalarm med abonnement så vil selvfølgelig sentralen sende ut folk når alarmen går enten det er på grunn av innbrudd eller brann.

Boligalarm med kamera
Overvåk boligen med boligalarm

Informer familiemedlemmene

Det å ha kamera rundt i huset kan være noe familiemedlem ikke nødvendigvis ønsker, så ta en diskusjon med familien og bli enige om noen nøkkelsteder hvor man kan plassere kamera for best oversikt og uten å invadere så voldsomt. Det er også viktig at alle forstår at dette er med å øke sikkerheten til alle i boligen.

Mindre skade

Har du kamera i boligen kan du selv ha oversikten og se når alarmen går hva som skjer. Det å ha en klisterlapp i vinduene om at det er kameraovervåket er ofte nok til at innbruddstyver holder seg unna, ettersom de vet de får tatt lite i boligen før vekterne kommer. For deg betyr det at mindre verdier vil forsvinne eller bli ødelagt i boligen, enten det dreier seg om brann, innbrudd eller tyveri.