Sommeren er høytid for innbrudd – bli tryggere med alarm

Du har kanskje allerede lest om folk som opplever å finne merker på dørkarmene sine eller på postkassene sine? Dette skjer når eierne ikke er hjemme. Politiet har uttalt at stort sett hver sommer er det mange som opplever dette og at det dreier seg om reisende innbruddsbander.

Med dette i tankene er det ingen tvil om at mange av oss bør gjøre enkelte tiltak for å gjøre boligen sikrere. Har du boligalarm? Hvis ikke er det kanskje på tide – vær trygg i sommer.

Så hva betyr egentlig disse symbolene som dukker opp på dørkarmer eller postkasser? Det er umulig å være helt sikker på betydningen, men det er ganske tydelig at det ligger noe bak «merkingen av hus». Mange i England har opplevd det samme, og der har de forsket på betydningen. Systemet blir brukt for å informere innbruddstyver om hvilke hjem det lønner seg å bryte seg inn i, og hvilke de eventuelt bør unngå.

Det kan hende at disse symbolene for eksempel forteller noe om hva slags verdier som befinner seg i boligen, eller noe om personene som bor der. Dersom du bor alene, er du kanskje ekstra utsatt.

Alarm beskytter mot innbrudd
Skaff en alarm for å beskytte deg mot innbrudd

Heldigvis finnes det boligalarm som gjør at vi kan føle oss trygge og som kan hjelpe oss å unngå innbrudd. Forsikringer er også utrolig viktig.

Før du drar på sommerferie bør du sjekke, og gjerne dobbeltsjekke, at du har alle forsikringene dine i orden. Det kan også være utrolig lurt å installere en god boligalarm som er tilknyttet en bemannet alarmstasjon.

Pass på at alt er i orden. Da blir det enda finere å ta med familien på en lengre sommerferie. Kanskje du i samme slengen skal minne naboen din på det samme?