Tips for å unngå innbruddstyver

Skal du snart på ferie? Er du litt bekymret for innbruddstyver? Mange nyheter og skriverier om temaet kan gjøre at mange av oss frykter at innbrudd skal skje i akkurat vår bolig. Heldigvis finnes det noen tiltak vi kan gjøre. Her følger noen tips.

Det første og viktigste rådet er selvsagt å skaffe seg en god boligalarm. Helst en som er tilknyttet en bemannet alarmsentral. Når dette er gjort, er det flere andre ting du kan gjøre som gjør deg enda litt tryggere.

Her følger tre tips som vil gi god effekt for å unngå innbruddstyver ved kombinasjon med boligalarm:

  1. Lås alltid alle dører og vinduer. Om natten kan du sette vinduene på lås om du har behov for å lufte. Har du ikke slike vinduer, bør du vurdere å skaffe deg det. Det gir mer trygghet.
  2. Lat som om du er hjemme. Med andre ord: Få eventuelle innbruddstyver til å tro at du faktisk er hjemme. La det være på et par lys inne når du drar ut, velg de lysene som synes best utenfra. Har du en smart alarm kan du styre belysningen via en app på mobilen, noe som gjør alt mye enklere.
  3. Ha på utelys eller utelys med sensor (disse slår seg på når noen nærmer seg og kan «skremme» eventuelle tyver.

Husk også at det finnes andre fordeler med å ha alarm i din bolig. Noen forsikringsselskap vil sette ned forsikringspremien fordi boligalarmer har vist god effekt på reduksjon av innbrudd. Du må selv sjekke opp dette og rapportere det til forsikringsselskapet du bruker. De aller fleste forsikringsselskap krever at alarmen er FG godkjent for at du skal få redusert forsikringspremie.

Det er viktig å gjøre tiltak for at du og familien kan føle dere trygge. Skaff deg en alarm og følg disse tipsene!

Beskytt deg mot innbrudd med boligalarm
Beste tips mot innbrudd og boligalarm