Boligalarm

Hva betyr det at en alarm er FG-godkjent?

Har du planer om å spare penger på forsikringen gjennom det å ha boligalarm? Da må du sørge for at alarmen er FG-godkjent. Men hva er egentlig det?

Stadig flere nordmenn velger å sikre sin bolig med boligalarm og det betyr at nettopp dette markedet er i vekst. Heldigvis kan man gjerne si ettersom det sørger for at det er konkurranse i markedet, og konkurranse det fører til lavere priser for forbrukerne. Det betyr dessverre også at det er mange relativt useriøse aktører på markedet som tilbyr produkter som ikke er bra nok rett og slett. Heldigvis finnes det måter å finne ut av det på.

Se etter FG-godkjent alarm

En FG godkjent alarm betyr at alarmen i seg selv er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemd. FG er en del av Finans Norge som er hovedfinansorganisasjon for finansnæringen i Norge. Forsikringsbransjen er også en del av FNO. En FG godkjent alarm er gått igjennom nøye kvalitetstester utført av fagpersoner, for å være sikre på at alarmene holder mål og er i god kvalitet. Ettersom kvaliteten er testet og funnet god nok til å sette FG sitt stempel på, er det også produkter som forsikringsbransjen godtar når de skal gi rabatter på forsikringer på bakgrunn av boligalarm. De ønsker jo selvfølgelig at boligen skal være så trygg som overhode mulig.

Hvordan finne ut om alarmen er FG-godkjent

Om du skal ha boligalarm med abonnement så vil sjansen være stor for at samtlige alarmsystem er FG-godkjent og de fleste som har denne godkjennelsen vil skilte med det på siden, ettersom det også er et kvalitetsstempel. Finans Norge har også et eget register hvor du kan finne FG-godkjente leverandører. Det er dessverre ikke alle alarmselskaper som selger alarmer uten abonnement som har fått denne godkjenningen på sine produkter. Derfor er det smart å spørre på de stedene du faktisk vurderer å kjøpe alarm og tjenester fra om det ikke står tydelig på sidene. Vil du slippe å jakte alarmselskaper kan du legge boligalarmen din ut på anbud og få dem til å kontakte deg med sine tilbud.

FG-godkjent boligalarm
Sjekk om du har FG-godkjent boligalarm