Boligalarm

Boligalarm: med eller uten abonnement?

Det er mye å tenke på når du skal velge boligalarm og et av punktene er hvorvidt du ønsker abonnement eller ikke. Men hva er forskjellen egentlig?

Du har kommet til det punktet at du har lyst til å sikre boligen din bedre og du er i ferd med å navigere deg rundt i jungelen av boligalarmer og spesialutstyr som følger med. Men hva er det egentlig du trenger, og hva er egentlig det beste? Er det virkelig nødvendig med et abonnement eller kan du klare deg uten?

Boligalarm uten abonnement

Det første som kan ses på som et argument her er faktisk at man ikke betaler noe hver eneste måned. Man kjøper produkter og forholder seg gjerne til det å løse eventuelle problemer selv. Du kan få akkurat det samme utstyret som du får om du har abonnement. Du kan få en hel «smarthus» løsning og så styre alt via mobil, nettbrett eller PC. Ulempen her er jo når du er bortreist. Det kan være vanskelig å få nødetater på stedet og i noen tilfeller er det bare nødvendig med noe tilsyn og ikke nødvendigvis full utrykning.

Boligalarm gir trygghet
Det er flere fordeler med boligalarm

Boligalarm med abonnement

Fordelen når du kjøper abonnement fra et alarmselskap er at du får selve produktene mye billigere og betaler for selve abonnementet gjerne med bindingstid. Her kan du selvsagt få «smarthus» løsninger men de er også gjerne koblet til et alarmsystem, som da vil respondere om det faktisk skulle skje noe i din bolig, som for eksempel brann eller innbrudd. Når alarmen da går hos deg, går den også hos sentralen som da vil sjekke boligen via kamera om du har det, og kontakte det som trengs av nødetater.

Billigere forsikring

Et hovedmoment for å ha alarm med eller uten abonnement er at din forsikring faktisk blir veldig mye billigere. Uansett hvilke alarmpakke du skulle velge, så vil de være med å styrke sikkerheten i din bolig slik at risikoen for brann eller innbrudd blir mye mindre. Det gjør at forsikringsselskapet løper mindre risiko med deg som kunde, og dermed kan gi bedre pris.