Boligalarm

Dette må du vite om skallsikring

For noen er skallsikring den beste måten å sikre boligen på, men hva er det egentlig?

I noen boliger er det mye aktivitet hele tiden, gjerne hele døgnet. Det kan være at det finnes ett eller flere kjæledyr som beveger seg høyt og lavt gjennom døgnets 24 timer. Det kan være barn og unge i alle aldre, det kan være mødre som ikke får sove, eller menn som bekymrer seg og raider kjøleskapet. Det kan være så mangt som skjer i en bolig gjennom døgnet. Da kan skallsikring være det som fungerer best.

Hva er skallsikring?

Når du får installert alarmen så bør du også be om forklaringer på hvordan du skal stille inn skallsikring. Dette er nemlig en form for innstilling på alarmen som gjør at det bare er ytterveggene som er sikret. Det vil si at alarmen kun reagerer når det er noen som prøver å ta seg inn i boligen via innganger som ytterdører, verandadører eller vinduer. Alarmen vil ikke gå av når noen beveger seg inne i boligen med disse innstillingene.

For effektiv skallsikring

Om skallsikringen skal være effektiv er det viktig at det finnes sensorer ved alle inngangsveier enten det er vinduet i andre etasje, eller det lille vinduet på badet som er akkurat stort nok til at noen kan åle seg gjennom det. Hele det ytre skallet av boligen må være sikret, for har først innbruddstyven kommet inn så er det ingen annen varsling i boligen som kan gå av. Jo sikrere du gjøre boligen, jo mer vilje til å satse på innbruddstyven ha, jo mer kreativ må han være og han må være ressurssterk.

Det finnes måter man kan omgå vindussensorene på, men de fleste innbruddstyver foretrekker å unngå dette ettersom det innebærer masse knust glass og kravle over dette glasset på vei inn i boligen. Det er også slik at skallsikringen faktisk krevet at alle dører og vinduer skal være lukket igjen. På nettene er det anbefalt å ha på totalsikring med mindre det er mye aktivitet i boligen på nettene. Dette fordi at også bevegelsessensorene vil gå av om en tyv kommer seg gjennom vinduene eller dørene.

Skallsikring kan være en løsning for deg
Føl deg trygg hjemme med skallsikring