Boligalarm

Få varsel om vannlekkasje

Vannlekkasje er ergerlig og ødelegger mye ting, for ikke å snakke om de store renovasjonskostnadene. Dersom det ikke blir oppdaget kan også sopp og råte utvikle seg. Om du er bekymret for å få vannlekkasje i kjelleren, på kjøkkenet eller andre utsatte steder kan du vurdere å investere i en vannsensor. Denne vil varsle deg dersom det kommer vann i for eksempel kjelleren. Ved å få beskjed i tide, rekker du å fjerne verdifulle gjenstander før de blir skadet. Samt å stoppe lekkasjen før det skaper for store skader som blir kostnadsfulle. I tillegg kan vannlekkasjer være vanskelig å oppdage i tide uten hjelp fra en vannsensor. Du får dermed et tryggere og smartere hjem ved installering av en vannsensor.

Vannsensorene virker slik at strøm ledes lettere når gulvet blir fuktig. Sensorene vil måle motstanden mellom to ulike punkter. Alarmen vil gå dersom motstanden mellom punktene synker til et nivå som gir elektrisk kontakt.  Sensoren registrer selv de minste vannlekkasjene slik som lekkasjer fra en vaskemaskin. Du kan derfor være trygg på at varslingen kommer raskt.

Prisen varierer fra den rimeligste på under 100 kroner og opp til noen tusen kroner. Du får kjøpt vannsensorer i mange ulike butikker, både hos Clas Ohlson og hos alarmselskaper. Prisen vil være avhengig av hvor avansert variant du ønsker deg. Om du ønsker en modell som varsler deg på SMS, eller via en mobil applikasjon, må du som regel ut med litt mer penger – eventuelt kjøpe vannsensoren i tillegg til boligalarm og brannalarm hos et alarmselskap. De billige variantene vil kun varsle gjennom høy lyd. Du kan altså velge mellom alarm som er inkludert i en sikkerhetspakke, eller om du kjøper den separat. Fordelen med å ha vannsensoren integrert i et smart system som varsler over SMS eller gjennom en applikasjon, er at dersom du reiser bort så vil du fremdeles ha kontroll på boligen din. Skaff vannsensor i dag og vær trygg på at noe(n) passer på boligen din også når du ikke er hjemme!

Tagged ,