Boligalarm

Hindre innbrudd med boligalarm

Det er flere tips du kan gjøre for å sikre din bolig. Først og fremst så husk alltid å låse alle dører og vinduer. Du kan også med fordel la et lys være på, men dersom du skal være lenge borte kan smart lys være å anbefale (altså kan du styre lyset selv gjennom en app, og variere hvilke lys som står på og hvilke som er slukket). Dersom det samme lyset står på dag inn og dag ut, så indikerer jo dette at du ikke er der og virker mot sin hensikt. Tyver overvåker ofte huset i noe tid for å se når folk er hjemme eller ikke. Så gjør det vanskelig for dem. Sist, men ikke minst så er boligalarm lurt! Det virker avskrekkende og dersom innbruddstyvene prøver seg så blir de enten skremt bort av alarmen, eller så får man tatt de.

Det finnes mange forskjellige alarmselskaper i Norge, og hvilket selskap som er riktig for deg vil avhenge av ditt behov. I Norge har vi Verisure og Sector Alarm som de to største alarmselskapene. Begge to stiller med gode alarmer som hindrer innbrudd i boligen. Prisene varierer hos de ulike selskapene, men også innholdet i alarmpakkene vil variere fra selskap til selskap. For å finne akkurat den alarmpakken som passer til deg kan du fylle ut skjema fra Tjenestetorget for å spare penger og tid. Eller du kan hente inn tilbud fra de aktørene du ønsker slik at du kan sammenlikne både utstyr og pris – og finne den pakken som dekker ditt behov.

Husk også at boligalarm gir deg rabatt på forsikring, og andre forsikringsfordeler. Forsikringspremien på innboforsikring kan bli nedjustert dersom du har dokumentert og rapportert inn til forsikringsselskapet ditt at du har installert boligalarm. Hvor mye du får i rabatt vil varierer fra selskap til selskap, så dette må du sjekke selv.

Boligalarm er viktigere enn du tror. NHO Service forteller at det er 30% høyere sannsynlighet for innbrudd i boligen uten boligalarm. Boligalarm virker i seg selv avskrekkende, men skulle tyvene likevel prøve seg så tar de ofte med mindre verdifulle gjenstander og løper i det alarmen går.

Tagged ,