Boligalarm

Husk boligalarm før ferien

Har du fått på plass boligalarm før ferien?

Når du reiser på ferie til inn eller utland, så er det gjerne sånn at boligen din forlates tom over en lengre periode. Det kan være noen dager til noen uker, og hvem passer da på at boligen er sikker? Det kan være mye ansvar å legge på naboer, familie eller venner, så hvorfor ikke få på plass boligalarm?

Med boligalarm kan du faktisk være tilstede i boligen selv fra andre siden av jordkloden. Hvordan er det mulig? Dagens teknologi gjør at du kan følge boligen din gjennom kamera og app på mobil eller nettbrett. Du kan få varsel når alarmen går i boligen, enten det er brannalarmen eller boligalarmen. Og du kan følge opp alarmsentralen mens de sender ut vektere og aktuelle nødetater. Du kan også kommunisere med vaktselskapet i etterkant mens de sikrer boligen igjen.

Trygg med boligalarm
Gjør boligen trygg selv når du ikke er hjemme med alarm

Tenk forebyggende

Ja, det er faktisk mulig om du har boligalarm på plass når du reiser. Det finnes funksjoner du kan ta i bruk som gjør at du kan styre lyd og lys slik at det ser ut og høres ut som om noen er hjemme. Du kan fjernstyre lyset slik at du kan ha lys på når du bestemmer, istedenfor å la lyset stå på hele ferien. Dette er en måte du sparer strømutgifter på, og det ser mer troverdig ut om det er noen som leter etter steder de kan raide. De vil faktisk ikke gå til steder hvor det høres og ser ut som om det er folk. De fleste av dem går gjennom nabolag flere ganger i døgnet eller i uka for å finne rette plassene å slå til. Og hva anser de som rette plassen? Et sted som har samme lyset og lyden på hele dagene, men ingenting annet tyder på at noen er hjemme.