Boligalarm

Hva koster en boligalarm?

Vurderer du å skaffe deg en boligalarm men er usikker på hva kostnadene faktisk blir? Vi gir noen tips til hva du kan se etter for å finne korrekt pris.

Det å skaffe en boligalarm kan bli noe av det lureste du har gjort av mange grunner. Bare det at du har en boligalarm og gjerne med kamera kan være nok til at tyvene velger å gå forbi nettopp ditt hus.  Men en husalarm kan være så mangt. Du kan ha så enkel alarm som overhode mulig, eller du kan ha en mer avansert alarm som nærmest gjør ditt hus om til et smarthus. Hva du velger er jo basert på dine behov og hvor mye du er villig til å legge i det.

Med eller uten abonnement

Dette er det første du må bestemme deg for, om du vil ha abonnement eller ikke. En slik tjeneste betyr at alarmen er tilknyttet en alarmsystem og avhengig av hva utstyr du ønsker å ha i abonnementet. Hvor stor boligen din er har selvfølgelig også noe å si. Det koster naturligvis mer å sette opp sensorer og utstyr til å dekke en hel enebolig enn det man trenger for en liten ettroms. Det er vanligst med priser fra 350 kr og opp til 500 kr for abonnementet. Husk at du faktisk også vil spare penger på forsikringen din om du har sikret boligen godt med for eksempel boligalarm og brannvarsler. En boligalarm uten abonnement er ikke koblet til alarmsentral, så du betaler bare det det koster å få systemet ditt i gang.

Sjekk pris på montering

Uansett om du skal ha boligalarm med eller uten abonnement, så må du sjekke hva prisene er på montering og andre produkter du eventuelt har behov for i forbindelsen med din boligalarm. Dette er fordi montering kan variere i pris fra 1 krone til mange tusen og det er ikke alltid like lett å finne det på nettsiden til de forskjellige alarmselskapene. Derfor er det greit å forhøre seg ordentlig når du skal skaffe boligalarm, gjerne med en ordentlig befaring hvor du får fagfolk som forteller deg hva som trengs for å sikre din bolig best mulig.

Pris på boligalarm
En boligalarm trenger ikke koste skjorta