Boligalarm

Mindre sjanse for tyveri med alarm

En boligalarm har preventiv virkning og den gjør det mindre fristende for innbruddstyver å ta nettopp din bolig.

Mange nordmenn vurderer i disse dager å skaffe seg en hjemalarm for å sikre boligen, verdiene i boligen og familien som også bor der selvsagt. Det er jo selvsagt en liten investering, men finnes det egentlig noen pris som er for høy for å ta vare på de viktigste tingene i livet ditt? De fleste alarmer med abonnement ligger på rundt 400 kr i måneden, selvfølgelig avhengig av hvor avansert du ønsker alarmen skal være og hvilken form for utrykning du ønsker om alarmen går.

Hvorfor velger tyvene bort bolig med alarm?

Det kjappe svaret her er enkelt, de vil ikke bli tatt. Når en tyv planlegger å ta seg inn i en bolig er det med hensikten å komme ut derfra med verdier som igjen kan omsettes og gi tyven penger. For at de skal ta seg inn i en bolig vil de det skal være minst mulig risiko knyttet til det. De vil selvfølgelig ha så mye tid som mulig i boligen uten å bli tatt for tyveri, for å få med seg mest mulig verdier. En alarm setter stopper for samtlige av disse tingene.

Når alarmen går har tyvene begrenset tid i boligen før de blir oppdaget. Familien i huset kan våkne av alarmen eller alarmen kan være knyttet til en sentral som sender ut vektere. De færreste tyver er ute etter å skade mennesker, men om familiemedlemmer kommer i veien kan dette bli resultatet. Det er ønskelig å begrense skadeomfanget både i forhold til menneskeliv og verdier i huset.

Boligalarm gir trygghet
Føl deg trygg med boligalarm

Hvordan vet de du har alarm?

Dette kan de se på mange måter. Du kan ha klistermerker i vinduer og på dører som forteller at boligen er overvåket. Om de ikke ser disse, kan det være de sniker rundt boligen mens dere ikke er der og ser etter eventuelle kamera som er satt opp inne og ute. De kan se på innsiden av vinduene etter hasper som gjør det vanskelig å få opp vinduene. De kan se etter bevegelsesmonitorer inne i rommene. Ser de disse tingene og ikke de store verdiene anser de boligen din for verdiløs og går videre til neste bolig hvor det kanskje ikke er tyverialarm.