Boligalarm

Nærmer oss høysesong for brann

Høsten og vinteren er virkelig høysesong for brann og det er mange grunner til dette. Hva kan du gjøre for å sikre boligen din hvis det skulle bryte ut brann hos deg?

De fleste av oss har enkelte ting i hus allerede, som for eksempel røykvarsler og brannslukkingsapparat. Men det finnes faktisk en god del andre ting du kan gjøre også. Ved å få installert en boligalarm med brannalarm, kan du sikre boligen din enda bedre. En boligalarm vil også beskytte mot innbrudd.

Brannalarm koblet mot vaktsentral

Dette er veldig vesentlig om du skal beskytte din bolig og din familie. En brannalarm som er tilknyttet til en vaktsentral vil sørge for at nødetatene kommer på plass så fort som overhode mulig om noe skulle skje. Dette gjelder enten du er hjemme eller borte. En røykvarsler vil som regel ikke gjøre noe annet enn å varsle om at det er røyk i boligen. Om det nå er så at familien er hjemme, vil brannalarmen også ule der den er plassert i boligen, slik at man får ut alle familiemedlemmer som er til stede, både de på to ben og de på fire ben.

Hvorfor så viktig på høst og vinter?

I UK og USA har de plukket opp en av tingene vi er så gode på her i Norge, nemlig det å skape «hygge». Denne «hyggen» kommer gjerne til ved hjelp av varme i en peis, tente stearinlys rundt om i boligen, varme kosepledd, varm drikke og en god bok eller andre ting man liker å gjøre. Omgivelsene våre er viktige spesielt på den tiden av året som vi faktisk bruker det meste av tiden vår innendørs. Det er viktig at vi har det koselig rundt oss, slik at vi kan kose oss med mørketiden, istedenfor at den skal skape vansker som for eksempel vinterdepresjoner. I disse årstidene er det viktig å gjøre ting for seg selv slik at man virkelig kan nyte den tiden også.  Selv om man er påpasselig er det fort gjort å glemme de tente lysene og uhellet blir fort et faktum.

Brannalarm er viktig spesielt i mørketiden.
Det er viktig å passe ekstra godt på i mørketiden slik at ikke uhellet er ute.