Alarmsystem, Boligalarm

Slik finner du riktig alarmsystem

Det finnes en rekke alarmsystemer på markedet, og det er ikke alltid like lett å finne den som passer din bolig best. Enten du leter etter å bytte det alarmsystemet du har i dag, eller er førstegangskjøper, har vi gode tips til deg.

Boligalarm gjør livet ditt tryggere, men det kan også gjøre det enklere og smartere. Det er mange alarmselskaper der ute, og alle har sine ulike pakker å tilby. Man har de ordinære alarmene som hyler, men man har også stillegående. I tillegg finnes det alarmer som er tilkoblet videokamera, der kameraet starter opp når alarmen går.  Dette gjør at alarmselskapets sentralbord kan se hva som foregår og rykke ut raskt ved innbrudd eller brann. Det er ikke alle som er like komfortable med tanken på kamera i huset, så dette er noe å tenke på og diskutere med de som bor sammen med deg. Uansett så er det altså en rekke ulike boligalarmer til et hvert behov med mange funksjoner.

Videre kan man installere flere tilleggskomponenter som å låse til ytterdøra, lys- og varmekontrollering, vannlekkasje varsling, musevarsling og mye mer. Sistnevnte gjør at man beveger seg over i hva man kaller et Smart hus. Dette gjør at du får full kontroll over egen bolig gjennom en applikasjon. Gjennom å kontrollere varmen kan man spare strøm dersom man setter ned varmen når man ikke er hjemme, men allikevel kan komme hjem etter ferie til et varmt hjem.

Det du må spørre deg selv om er hva du har behov for, samt også hva du er villig til å investere av penger i anlegget. Deretter kan du søke rundt på nett hos de ulike leverandørene for å se hva slags pakker de tilbyr og til hvilken pris. Sjekk også hva ekstra komponenter vil koste om du velger å kjøpe disse på et senere tidspunkt. Det kan jo hende du i første omgang kun er ute etter en vanlig boligalarm, men senere ønsker å utvide til vannsensor eller strømkoblinger til å justere lys og varme. Når du har kartlagt dine behov kan du enten ta kontakt med de ulike alarmselskapene du ser på som relevant, eller du kan benytte deg av anbudstjenester for å få uforpliktende tilbud raskt og enkelt.

Tagged ,