Boligalarm

Tyvene velger bolig uten alarm

Når tyvene er på jakt etter et sted de kan slå til, er det som regel et sted som er lett tilgjengelig og ikke har alarm. Så kanskje det kan være lurt å satse på boligalarm om man er redd for innbrudd.

Bare tenk på hva vi tilegner en tyv for egenskaper. En tyv tar seg til rette og stjeler andres ting rett og slett fordi de ikke klarer eller er villige til å gjøre det som skal til for å tjene penger på ærlig vis. De er gjerne ikke interesserte i å jobbe, de har mest fokus på å få raske penger og gjerne ekstremt mye av det. Men i tyvenes verden er det også hierarki. Man starter på bunn og jobber seg oppover til de store tingene. Innbrudd i hus er ganske midt på hierarkiet avhengig av hvor mye verdier det anslås å være i huset. Det krever mer ressurser å rane et stort smarthus med teknologi over alt, enn det krever å gjøre innbrudd i ei råtten gammel rønne.

Alarm beskytter mot innbrudd
Skaff en alarm for å beskytte deg mot innbrudd

Smart hus krever smarte tyver

Ja, så enkelt kan det sies. Jo mer du gjør for å sikre huset ditt, jo ressurser må faktisk tyvene ha for å kunne ta seg inn og få gjort noen skade. Med andre ord er det smart av deg å sikre huset med boligalarmer, gjerne en som er tilknyttet vaktsentral slik at hjelpen kommer fort om tyvene faktisk skulle velge seg ut ditt hus. En ting er skallsikring av huset, som sikrer alle logiske inngangspunkter som vinduer, terrassedører og inngangsdører. Det kan også være smart å sikre punkter i andre etasje om man har steder det er lett å komme til med stige eller via et tre for eksempel.

Det er faktisk også smart å ha kamera tilgjengelig i boligen, ettersom dette fungerer avskrekkende om tyvene ser inn vinduene, eller ser merket på vindu og ytterdør om at bolig er videoovervåket. Skulle tyvene derimot allikevel velge å ta seg inn, vil det være muligheter for at videoene fra sikkerhetskameraene kan brukes som bevis til å fakke og ikke minst få dømt gjerningsmann.