Boligalarm, Brannalarm

Unngå for store brannskader om uhellet er ute

Første desember er røykvarslernes dag, den dagen da røykvarslerne skal sjekkes og batteriene skal byttes. Dette bør du gjøre for din egen og familien din sin sikkerhet! Som boligeier er det du som er ansvarlig for brannsikkerheten. Det skal lite til at noe i boligen tar fyr. Vi får stadig mer elektronisk utstyr inn, og risikoen for at noe kan ta fyr en dag er der. I tillegg er det ikke uvanlig at folk lar tørketrommelen stå på mens man er borte fra boligen og holder på med andre ting. Ikke alle vet at tørketrommelen kan ta fyr pga. lo som samler seg opp og høy temperatur. Brann starter altså fra mange hverdagslige aktiviteter. Så selv om man er flink til å slukke stearinlys og ta av strykejernet, så kan brann oppstå.

Det er viktig å prøve å unngå potensielle farer for brann, slik som å kun sette på tørketrommelen når noen er hjemme, huske å ta av kaffetrakteren på kjøkkenet og slukke stearinlys. Da er mye gjort. Dersom uhellet likevel er ute, vil man fort legge merke til hvorfor brannalarm er så viktig. Ikke alle har brannalarm, og ikke alle har en velfungerende alarm. Man merker ikke hvor utrolig viktig en brannalarm er, før det uheldige skjer. I verste fall kan det ende med menneskeliv tapt og nedbrent hus. Brannalarm varsler til brannstasjonen som får kjørt ut for å slukke brannen. Uten brannalarm kan det ta lang tid før noen oppdager brannen, og får ringt inn og varslet. Det er dyrebar tid som går tapt, og under en brannsituasjon kan hvert sekund og minutt som går føre til større og større katastrofale følger.

I tillegg vil FG-godkjente brannalarmer kunne gi deg lavere forsikringspremie eller redusert egenandel på innboforsikring. Det eneste du må huske å gjøre er å dokumentere det til forsikringsselskapet. FG-godkjente brannalarmer er også seriekoblet slik at du skal vite dersom det brenner andre steder i boligen og kan komme deg så fort som mulig ut.

Skaff deg brannalarm (røykvarsler) så du og familien din er sikker!

Tagged ,