Boligalarm

Mest vanlige årsakene til brann

Hva er egentlig de mest vanlige årsakene til brann, og hva kan du gjøre selv for å sikre deg mot brann?

Det å miste hus og hjem i brann er noe de fleste av oss virkelig frykter. Vi gjør alt vi kan for å sikre oss, men det kan faktisk ramme hvem som helst når som helst uansett. Det er så utrolig fort gjort, en liten forglemmelse og brannen er et faktum. I slike situasjoner er det avgjørende å ha en form for varmedetektor, røykdetektor og branndetektor for å avverge en for dramatisk situasjon.

Feil på elektrisk anlegg

Det er slik at de aller fleste branner starter faktisk ved feil i det elektriske anlegget men det kan også skje på grunn av feil bruk. Mange bruker for eksempel ovner til å tørke klær på, hvilket faktisk kan føre til brann. Hvis du er usikker på om ditt hus ar dårlig elektrisk anlegg som kan føre til brann om det ikke blir gjort noe, så kan du ta kontakt med elektriker for en elkontroll. Om det skulle vise seg at boligen har dårlig elektrisk anlegg kan det være på tide å bytte ut hele eller deler av det.

Åpen ild og pizza

En annen ting som ofte fører til brann er det å lage nattmat som pizza grandiosa eller noe annet. Har man vært ute og festet eller er man bare trøtt, så kan man faktisk risikere å sovne fra maten som enten tørrkoker eller brennes til det hinsidige. Det er derfor å anbefale at man heller kjøper nattmat om man har hatt en hyggelig bytur så slipper man lage maten selv og sovne fra den eller bli distrahert slik at man glemmer den.

Så er det den åpne ilden. Enten det er i peisen, røyken eller stearinlysene på bordene, i hyllene eller i vinduskarmen. Det skal ikke mer til enn et blaff i feil retning eller at man glemmer dem ut før det faktisk kan gå galt. En sigarett som ligger halvveis i askebegeret som brenner ut og tipper over kanten slik at ilden kommer i kontakt med brennbart materiale kan være nok til at et helt hus brenner ned.

Gjør familien trygg ved å sikre mot brann.
Vær forsiktig med lys og sjekke elektriske anlegg hjemme for å sikre mot brann.